دسته‌ها
بهار 1399

قله حصین بن فیلبند، 9 خرداد 99

درباره قله حصین بن فیلبند:

حصین بن از قلل البرز شرقی در منطقه فیلبند مازندران است. ارتفاع آن از سطح دریا 3260 متر بوده و به معنی جایگاه رفیع و بلند می‌باشد. قله حصین بن از روستاهای فیلبند و یا شیخ موسی که در کوهپایه آن قرار دارد صعود می‌شود. همچنین این قله بر روی خط‌الراسی قرار دارد که تا قله امام‌زاده قاسم الیمستان امتداد داشته و از آنجا نیز امکان صعود وجود دارد. از جلوه‌های ویژه بر فراز این قله می‌توان به منظره تماشایی قله دماوند در جنوب غربی و همچنین قله رفیع میشینه مرگ در ضلع جنوبی اشاره کرد. همچنین امتداد خط الراس به سمت غرب ما را به قله امام‌زاده قاسم می‌رساند.

روستای فیلبند آخرین روستای منطقه چلاو در انتهای یک جاده فرعی و پرپیچ و خم کوهستانی قرار دارد. این جاده از 25 کیلومتری آمل در جاده هراز آغاز شده و با عبور از یک مسیر زیبای جنگلی و گذر از روستاهای مختلفی مانند روستاهای کنگرج‌کلا و سنگچال به فیلبند می‌رسد.

روستای فیلبند یک روستای کوهستانی و زیبا است که بعنوان یک منطقه ییلاقی در فصل بهار و تابستان پذیرای انبوه جمعیت گردشگر و طبیعت گرد می‌باشد. از زیبایی‌های این منطقه دریای ابری است که بطور معمول در دره‌های اطراف شکل می‌گیرد و زیبایی این منطقه رو دوچندان می‌کند.

مشروح گزارش برنامه:

سلام و درود به همنوردان و خوانندگان محترم و گرامی

بالاخره پس از ما‌ه‌ها دوری از کوهستان پای ما هم به کوه باز شد و توانستم یک برنامه عالی را در یک منطقه بسیار زیبا اجرا نمایم. برنامه ما صعود به قله حصین بن در منطقه فیلبند مازندران است. لذا شبانه از تهران و از جاده هراز به سمت آمل حرکت می‌کنیم. حدود 25 کیلومتری آمل به منطقه چلاو رسیده و از یک جاده فرعی در سمت راست به سمت چلاو، سنگچال و فیلبند می‌رویم. این جاده پرپیچ و خم و زیبا را در تاریکی پشت سر می‌گذاریم تا دیدار ما از آن به وقت بازگشت موکول شود.

به فیلبند رسیده و در انتهای روستا و کنار تکیه شرقی فیلبند استراحت می‌کنیم. پس از نماز و یک ته بندی مختصر وسایل را آماده کرده و از ابتدای جاده خاکی پیمایش خود را آغاز می‌نماییم.

در همین ابتدای مسیر مکان‌های متعددی که برای کمپینگ مناسب است دیده می‌شود که توسط طبیعتگردان و گردشگران مورد استفاده قرار گرفته و از شب گذشته چادر خود را بر پا کرده‌اند. در مسیر جاده خاکی قرار گرفته و پس از مدتی از یک فنس و سیم خاردار عبور نموده و مسیر جاده را ادامه می‌دهیم. در اطراف جاده کلبه‌های ییلاقی متعددی دیده می‌شود که اقامت در آنها در این منطقه زیبا حتما بسیار رویایی خواهد بود.

در مسیر جاده دو توقف کوتاه داشته و در کنار چشمه اول صبحانه می‌خوریم. سپس به مسیر ادامه داده و در انتهای جاده خاکی به یک چشمه گوارای دیگر می‌رسیم.

پس از چشمه دوم راه عریض به پاکوب باریکتری تبدیل شده و از دامنه سمت چپ (جنوب) به سمت خط الراس ارتفاع می‌گیرد. در این قسمت، مسیر با شیب بیشتری طی شده و در برخی قسمت‌ها پاکوب محو می‌شود که با دقت و توجه می‌توان مسیر را پیدا کرد. در ادامه از دربی که میان سیم خاردارها قرار گرفته عبور کرده و مسیر پاکوب را ادامه می‌دهیم تا به یک گوسفندسرا می‌رسیم.

در ادامه مسیر از سمت چپ گوسفندسرا بر روی یال سوار شده و به صعود خود ادامه می‌دهیم. در میانه این یال پرشیب و طولانی و در کنار صخره‌ای برای دقایقی استراحت می‌کنیم. برخلاف تصور ما هوا گرم است و اگر این نسیم آرام هم نمی‌وزید اذیت کننده می‌بود. در انتهای این یال به گوسفندسرای دیگری می‌رسیم که تعدادی کلبه سنگی در آن قرار دارد.

یال پیش رو ما را بر روی خط الراس قرار می‌دهد. از این یال طولانی خلاص شدیم و در ادامه خط الراس را به سمت غرب طی می‌نماییم و پس از حدود چهل دقیقه به قله می‌رسیم. قله نشانه خاصی بجز یک سنگچین کوچک ندارد و جی پی اس در تشخیص آن به ما کمک کرد.

بر فراز فیلبند به استراحت و تماشای مناظر زیبای اطراف پرداختیم. در سمت جنوب غربی قله با شکوه دماوند با همه زیبایی جلوه‌گری کرده و منظره بی‌نظیری بوجود آورده است. همچنین در سمت جنوب، جبهه شمالی میشینه مرگ که پر برف است جلب توجه می‌کند.

هر که شد محرم دل در حرم يار بماند
وان که اين کار ندانست در انکار بماند

از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر
یادگاری که در این گنبد دوار بماند

در این گرما فقط نوشیدنی از گلویمان پایین می‌رفت. پس از استراحت و عکاسی مسیر بازگشت را در پیش می‌گیریم. از مسیر پر شیب کنار قله که پاکوب هم ندارد ولی برای فرود مناسب است به سمت پایین سرازیر می‌شویم. چنانچه از روی تصویر انتهای گزارش دیده می‌شود، این مسیر، راه برگشت ما را بسیار کوتاه‌تر کرد. این مسیر طولانی را طی کرده و پس از حدود یک ساعت و نیم به جاده خاکی می‌رسیم.

مسیر بازگشت از قله

ادامه مسیر را از جاده خاکی تا فیلبند طی می‌کنیم. برنامه از آنچه که فکر می‌کردیم و در تصور ما بود جدی‌تر بود. و به نسبت ارتفاع قله، مسیر طولانی بود. مخصوصا برای ما که چندین ماه است از کوهنوردی فاصله گرفته بودیم.

برنامه و روز بسیار زیبا و دلچسبی را پشت سر گذاشته بودیم و با یک حال خوب به سمت تهران راهی شدیم. اکبرجوجه جاده هراز را هم از دست ندادیم و هر چه گشنگی کشیده بودیم جبران کردیم..

زمان‌بندی برنامه:

00:45 حرکت از تهران

03:10 ابتدای جاده فرعی فیلبند در بیست و پنج کیلومتری آمل

04:10 فیلبند

06:00 حرکت به سمت قله

7:50 توقف برای صبحانه به مدت ده دقیقه

10:20 روی خط ‌الراس

11:00 قله

11:45 فرود

15:00 فیلبند

21:00 تهران

مسیر پیمایش این برنامه
نکات برنامه:
  • مشکل خاصی برای تامین آب در این برنامه وجود ندارد و چشمه انتهای جاده خاکی بسیار گوارا بود.
  • مسیر برنامه به نسبت ارتفاع آن طولانی بوده و حدود 15.5 کیلومتر را طی کردیم.
  • می‌توان برای استراحت مناسب‌تر یک روز جلوتر به فیلبند رفته و در ابتدای جاده خاکی کمپ بزنید و شب را استراحت کنید.
  • مسیر قله کم تردد بوده و همراه داشتن جی پی اس خالی از لطف نیست.

6 دیدگاه دربارهٔ «قله حصین بن فیلبند، 9 خرداد 99»

خدا قوت استاد گرامی
همیشه در اوج باشید .ای کاش در اردیبهشت ماه می رفتید تا با منظره ای زیبا از ابر روبرو میشدید.
منطقه فیلبند بسیار زیبا و تماشایی است

درود آقامهدی بزرگوار
بله حق با شماست
نشد که “بر فراز ابرها” قرار بگیریم..

پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *