دسته‌ها
زمستان 1397

صعود به قله ورجین از لواسان و بازگشت از کلوگان، 3 اسفند 97

درباره قله ورجین:

قله ورجین با ارتفاع حدود 3000 متر در منطقه لواسانات استان تهران واقع شده است. قله‌ای که در میان منطقه حفاظت شده و شکار ممنوع ورجین واقع شده و جاده فشم در سمت غرب و جاده امامه – راحت‌آباد از شمال تا شرق آن کشیده شده است. در جنوب شرق این قله شهر لواسان کوچک، در جنوب آن روستای زردبند، در غرب آن روستای کلوگان، در سمت شرق آن روستای بوجان و در سمت شمال آن روستای امامه واقع شده است.

از فراز این قله، قله همهن در سمت شمال، قلل پیرزن‌کلوم، مهرچال و آتش‌کوه در سمت شمال شرق، قله کلوگان در شمال غرب و خط‌الراس داراباد در سمت جنوب غرب مشاهده می‌شوند.

قله ورجین از 3 مسیر زیر صعود می‌شود:

  • مسیر جنوبی: لواسان، ترک مزرعه، دره جنوبی، قله ورجین
  • مسیر جنوب شرقی: لواسان، انتهای خیابان فرهنگ، یال جنوب شرقی، قله ورجین
  • مسیر غربی: کلوگان، جنوب روستا، یال غربی، قله ورجین

در این برنامه قصد دارم از لواسان و از روی یال، قله را صعود کرده و از مسیر غربی به سمت کلوگان بازگردیم.

شرح گزارش برنامه:

سلام به همنوردان و مخاطبین گرامی

برنامه امروز من و تعدادی از دوستانم صعود قله ورجین بود. بنظرم آمد که مطابق معمول برنامه‌هایم مسیر صعود و بازگشت حتی‌الامکان متفاوت باشد. لذا مسیر صعود را از لواسان و مسیر بازگشت را از کلوگان انتخاب کردم. برای همین به اتفاق 4 نفر از دوستان و با دو ماشین به سمت گردنه قوچک حرکت کردیم. ابتدا به سمت جاده فشم رفته و یکی از ماشین‌ها را در ورودی روستای کلوگان پارک کردیم. روستای کلوگان حدود 6 کیلومتری جاده فشم و سمت راست جاده می‌باشد. در حالیکه قبلا می‌توانستیم ماشین‌ها را داخل روستا پارک کنیم؛ امروز نگهبان ابتدای روستا اجازه ورود ماشین به افراد غیر بومی را نمی‌داد. به سمت لواسان بازگشتیم و در انتهای خیابان فرهنگ و ابتدای مسیر پیمایش، ماشین را پارک کردیم.

پس از آماده شدن دوستان حرکت خود را آغاز کرده و با پیدا کردن مسیر پاکوب ارتفاع می‌گیریم. مهر تابان نیز طلوع کرده و مناظر زیبایی را در افق پدید آورده است.

ای آفتاب حسن برون آ دمی ز ابر…

مسیر پاکوب بر روی یال مشرف به لواسان مشخص است. این مسیر را در شیب ملایم ادامه داده و پیش از رسیدن به یال جنوب شرقی ورجین، در یک فضای مسطح برای صبحانه توقف می‌کنیم.

پس از صرف صبحانه مسیر پاکوب را به سمت یال طی کرده و پس از حدود نیم ساعت بر روی یال قرار می‌گیریم. مسیر برنامه که تا اینجا خاکی و بدون برف بود، همزمان با حضور ما بر روی یال و تا انتهای برنامه از برف پوشیده شده است.

مسیر را از روی یال به سمت قله ادامه می‌دهیم. آسمان نیمه‌ابری است و در سمت دیگر یال مناظر زیبایی بر روی خط‌الراس مهرچال شکل گرفته است. اگرچه مسیر یال بطور متوسط از شیب پایینی برخوردار است، اما پر افت و خیز بوده و در برخی موارد بر شیب مسیر افزوده می‌شود. رفته رفته باد نیز شروع به وزیدن می‌کند.

فراز و فرودهای متعددی را پشت سر گذاشته تا در نهایت و با ادامه مسیر یال بر فراز قله قرار می‌گیریم. گروه‌های دیگری نیز بر فراز قله گرفته‌‌اند. همزمان با حضور ما بر روی قله بر شدت باد و سرمای هوا افزوده می‌شود. بطوریکه پس از گرفتن چند عکس مسیر فرود را در پیش می‌گیریم.

بر فراز قله ورجین
بر فراز قله ورجین

و چنان بی‌تابم، که دلم می‌خواهد

بدوم تا ته دشت، بروم تا سر کوه.

دورها آوایی است، که مرا می‌خواند..

بر فراز قله ورجین

زندگانیم و زمین زندان ماست / زندگانی درد بی درمان ماست

راندگانیم از بهشت جاودان / وین زمین زندان جاویدان ماست

گندم آدم چه با ما کرده‌ است؟ / کآسیای چرخ، سرگردان ماست

جسم، قبر و جامه قبر و خانه قبر / باز لفظ زندگان، عنوان ماست

جمع آب و آتشیم و خاک و باد / این بنای خانه‌ی ویران ماست..

از آنجا که قصد داشتیم از سمت کلوگان بازگردیم، به سمت یال مقابل که یال غربی قله ورجین بود حرکت کردیم. وزش باد همچنان ادامه داشت و حجم برف با مسیر صعود قابل مقایسه نبود و در برخی قسمتها تا زانو در برف فرو می‌رفتیم. در ادامه مسیر و بخاطر وزش دائمی باد در پناه یک سنگ کمی استراحت کردیم. در میانه این مسیر یکی از همنوردان نیز دچار افت فشار شد که نیاز بود توقف بیشتری داشته و اقدامات لازم را انجام دهیم.

مسیر یال فراز و فرودهای متعددی داشته و شیب برخی قسمت‌ها از مسیر لواسان به مراتب بیشتر بود. کم کم و پس از دو ساعت پیمایش وزش باد متوقف شده و پس از مدتی بارش برف به آرامی و به زیبایی هرچه تمام‌تر آغاز شد. همزمان فضا را مه رقیقی فرا گرفته و هوای بی‌نظیر و بسیار خوشایندی شکل گرفت. در طول مسیر یال غربی تا قبل از رسیدن به یال کلوگان دو استراحت کوتاه ده دقیقه‌ای در طول مسیر داشتیم.

در انتهای یال غربی به سمت کلوگان فرود آمدیم. با ادامه مسیر یال کلوگان و در کنار چند درخت از کاهش بارش برف استفاده کرده و سرپایی ناهار خوردیم. همینجا اشاره کنم که در تمام مسیر برگشت هیچ گروه و یا فردی از این مسیر صعود نکرده و یا فرود نمی‌آمد.

مه رقیق همچنان تا نزدیک روستا ادامه داشت. با ادامه مسیر یال و از محل مناسبی به سمت دره سمت راست پایین رفتیم. از اینجا تا نزدیک روستا شادی‌های امروز کامل شد و شرایط بگونه‌ای بود که بخش زیادی از مسیر دره را سر خوردیم!

کم کم روستا دیده می‌شد و با ادامه مسیر دره به زمین خاکی فوتبال روستا رسیدیم. کوچه باغ‌های زیبای کلوگان را به سمت خروجی روستا پشت سر گذاشتیم. در محل مناسبی برای نماز توقف کرده و سپس به سمت ماشین حرکت کردیم. روز بسیار زیبا و خوبی را پشت سر گذاشته بودیم و شادی و خوشحالی در چهره تک تک همنوردانم موج می‌زد.

در پایان به سمت لواسان رفته و ماشین دیگر را که در ابتدای مسیر پارک کرده بودیم برداشته و به سمت تهران بازگشتیم.

زمان‌بندی برنامه:
  • 5:30 حرکت از تهران
  • 6:30 لواسان
  • 6:40 حرکت از لواسان
  • 8:10 توقف برای صبحانه به مدت 45 دقیقه
  • 11:40 قله
  • 12:00 فرود به سمت کلوگان
  • 15:00 توقف برای ناهار به مدت 15 دقیقه
  • 16:30 کلوگان
  • 17:30 حرکت از کلوگان
  • 17:50 لواسان
  • 18:30 تهران
مسیر اجرا شده در این برنامه
نکات برنامه:
  • در صورتیکه تمایل داشتید مسیر صعود و بازگشت شما از لواسان و کلوگان باشد، بنظر می‌رسد همین انتخاب صعود از لواسان و بازگشت به کلوگان انتخاب بهتری است.
  • از آنجا که بیشتر مسیر از روی یال و مسیر خط‌الراسی می‌باشد، چشمه آب آشامیدنی بجز در نزدیکی کلوگان و داخل دره آن وجود ندارد. البته بخاطر حجم برف در این برنامه این چشمه را نیز ندیدیم.
  • طول مسیر پیمایش این برنامه 14 کیلومتر است که مسیر کلوگان اندکی از مسیر لواسان طولانی‌تر و پر شیب‌تر است.

6 دیدگاه دربارهٔ «صعود به قله ورجین از لواسان و بازگشت از کلوگان، 3 اسفند 97»

FRIENDS make the times good and the good times are UNFORGETTABLE

Dear leader thank you for creating these unforgettable times

مطالب وبلاگتون رو خوندم و واقعا تحت تاثیر قرار گرفتم از قدرت قلمتون همین طوری ادامه بدین

چه طلوع زیبایی 👌💛
مهر تابان بی پروا از پس ابرها عبور می‌کند و رنگین می‌کند تیرگی زمین را در پس این سپید خاکستری🙏🏻
گزارش کامل و دقیقی بود
ممنون از شما 🙏🏻👍🌼

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *